Відвідуючи Італію, знайте:

1) В італійському ресторані краще не просити пармезан до пасти або піці, якщо його не пропонують спеціально. Багато пасти в Італії з пармезаном не вживаються. У Римі традиційним сиром є пекоріно, його подають до безлічі традиційних паст, наприклад «bucatini all’amatriciana». На думку італійців, посипати піцу пармезаном – все одно що полити шоколадний мус фруктовим желе. Запам’ятайте золоте правило: якщо вам щось не пропонують спеціально, краще не просите це подати.

2) В Італії капучино замовляють тільки до полудня, в іншому випадку на вас відразу навісять ярлик «турист». На думку одних італійців, пізній капучино засмучує шлунок, на думку інших, пізній капучино – заміна їжі, так на сніданок тут зазвичай або просто капучино або капучіно з круасаном. У кафе ви не побачите жодного італійця, що замовляє капучино в 3:00 дня, особливо після гарного обіду. Якщо ви все ж хочете саме кава, тоді замовте краще еспресо.

Підготовлено Василем Голяченко

1 Trackback / Pingback

  1. wuit54ynmet9c8netv85cv3ev5e5

Leave a comment

Your email address will not be published.