Трішки про Грецію

Пора року. Греція неперевершена як навесні,так і влітку. Якщо вам не до вподоби занадто спекотна погода, краще вирушати на батьківщину Гомера в квітні-травні. Спека до +28 за Цельсієм тримається тут з червня по серпень.

А ось у лютому тут йдуть затяжні дощі. Втім, навіть взимку температура рідко опускається нижче нуля.

Ціни. Греція – член Євросоюзу, тому тут користуються євро.

Віза. Шенгенську візу можна оформити в офіційних консульствах. Звичайно, почекати доведеться тиждень-два.

Кухня. Грецька кухня – це в основному дзадзікі і різні салати з оливковою олією, чого-чого, а масла цього в Греції, як у нас – картоплі! Обов’язково спробуйте Меломакарона: солодке печиво з медом, запечене на … оливковій олії!

Парфенонас – пам’ятник грецької культури. Однак на туристичних маршрутах селище чомусь не відзначений. Мабуть, тому, що в цій країні і без того багато старовинних місць, які можна відвідати. Так що Парфенонас потрібно шукати «вручну». Але ви пошукайте, не пошкодуєте!

Підготовлено Юрієм Тараном